Wat te doen met oud Frituurvet thuis?

Veel particulieren hebben thuis een eigen frituurpan met frituurvet. De een gebruikt deze pan regelmatig en de ander misschien heel af en toe, maar hoe dan ook; op een gegeven moment moet het frituurvet verschoond worden. Dan komt de vraag; waar kunnen we de oude frituurolie inleveren?

Als je als particulier oud frituurvet wilt afvoeren, denk dan even aan de volgende stappen:

  1. Laat het gebruikte frituurvet altijd afkoelen, warm of heet frituurvet kan bij morsen gevaarlijk zijn en brandwonden veroorzaken.
  2. Giet de afgekoelde oude frituurolie terug in de originele verpakking of in een afsluitbare plastic fles. Let er op dat deze verpakking hermetisch kan worden afgesloten, lekkend frituurvet geeft hardnekkige vlekken en daar wordt niemand blij van.
  3. Breng het verpakte oude frituurvet naar een inzamelpunt. Veel supermarkten, milieustraten of gemeentelijke afvalpunten hebben speciale containers voor gebruikt frituurvet. Het ingeleverde vet wordt vaak gerecycled tot biobrandstof, wat een duurzame oplossing is.

Willy's Vet haalt alle kleine hoeveelheden ingezameld vet op bij diverse milieustraten en zorgt voor een goede, milieuvriendelijke verwerking van alle oude frituurolie.

Oude frituur inleveren is belangrijk! Je mag nooit gebruikt frituurvet door de gootsteen of het toilet te spoelen, omdat dit verstoppingen en milieuvervuiling kan veroorzaken. Door oude frituurolie op de juiste manier in te leveren, draag je bij aan een beter milieu. Van het gebruikte frituurvet wordt biobrandstof gemaakt. Wie weet zit je met je volgende vliegreis in een vliegtuig dat gedeeltelijk vliegt op jouw gebruikt frituurvet.

Milieu straat

Wat te doen met oud Frituurvet, horeca, kantine of school?

Restaurants of bedrijven die grote hoeveelheden frituurvet gebruiken hebben te maken met specifieke richtlijnen voor het afvoeren van oud frituurvet.

Het bewaren van het gebruikte frituurvet, alvorens het wordt opgehaald, moet in speciale, hittebestendige containers. Deze containers moeten goed afsluitbaar zijn om lekkage en geurtjes te voorkomen. De professional moet een overeenkomst hebben met een Inzamelaar / een professionele inzameldienst. Willy's Vet is zo'n professionele inzamelaar gespecialiseerd in het leveren van goede containers en het ophalen en recyclen van groot volume frituurvet.

Wij bieden onze relaties een regelmatige ophaalservice, afgestemd op de hoeveelheid vet die je produceert. Dit zorgt ervoor dat je altijd voldoende opslagcapaciteit hebt en dat het vet op een milieuverantwoorde manier wordt verwerkt.

Het oude frituurvet wordt vaak gerecycled tot biobrandstof. Dit is een duurzame manier van verwerking die bijdraagt aan de circulaire economie. De professional moet zelf zorg dragen voor goede documentatie als het gaat om het bijhouden van de hoeveelheden afgevoerd vet en de wijze van verwerking. Tevens ben je er als professional zelf verantwoordelijk voor dat je voldoet aan de lokale regelgeving en milieuwetgeving.

Een goede tip van Willy: Train je personeel over het belang van correcte vetverwerking. Goede praktijken in het omgaan met oud frituurvet zijn essentieel voor zowel milieuhygiëne als bedrijfsefficiëntie. Zorg samen voor een verantwoorde, veilige en milieuvriendelijke manier van verwerken van gebruikt frituurvet. Dit draagt niet alleen bij aan een schoner milieu, maar het helpt ook om aan wettelijke voorschriften te voldoen en kan zelfs kostenbesparend zijn.